Hamppu-pellava murot | Hamppu-pellava murot – HamppuFarmi
Menu

Hamppu-pellava murot

 

Ainekset:

  • 1,25 dl jauhettuja pellavansiemeniä
  • 1,25 dl jauhettuja hampunsiemeniä
  • 2 rkl kanelia
  • 1,25 dl omenamehua
  • 1 rkl kookosöljyä
  1. Yhdistä kuivat aineet esimerkiksi tehosekoittimessa. Lisää omenamehu ja kookosöljy ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  2. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle ohueksi kerrokseksi, noin 1-2 mm paksuiseksi. Taikinan saa paremmin ohueksi kun laittaa toisen leivinpaperin päälle ja painelee. Paista 150 asteessa 15 minuuttia, sitten pienennä lämpö 120 asteeseen ja paista vielä 10 minuuttia.
  3. Ota pelti pois uunista ja jaa taikina pieniin, noin tietokoneen näppäimen kokoisiin ruutuihin. Laita uuni pois päältä ja murot vielä jälkilämpöön noin tunniksi, valmiit murot ovat kuivia ja rapsahtavat helposti poikki.
  4. Parhaiten murot maistuvat kookosmaidon, jogurtin tai vaikkapa mantelimaidon kanssa. Säilyvät jääkaapissa muutaman päivän (omenamehu heikentää säilyvyyttä)

 

Comments are closed.