Hamppujäätelö | Hamppujäätelö – HamppuFarmi
Menu

Hamppujäätelö

Ainekset:
  • 2 dl kuorittuja hampunsiemeniä
  • 2 dl vettä
  • 2 dl (vaahtoutuvaa) kaurakermaa tai -vaniljakastiketta
  • 200 g (4 dl) mansikoita tai muita marjoja
  • (sokeria)
Valmistus:
  1. Jauha hampunsiemenet ja vesi kermaksi. Soseuta mansikat. Vaahdota kauravalmiste. Sekoita ainekset keskenään. Maista, kaipaatko sokerilisää.
  2. Pakasta. Sekoita pari kertaa pakastamisen aikana, jotta jäätelöstä ei tulisi kiteistä ja että lopputulos olisi kuohkea. Jäätelö on valmista noin 3 – 6 tunnin kuluttua käyttämäsi astian syvyydestä riippuen. Pikajätskiä saat jääpalarasiassa pakastamalla. Nosta rasia huoneenlämpöön 10 minuuttia ennen tarjoilua.
Lähde:

Inna Somersalo, Päivi Mattila, Hanna Tuomisto, Henri Haimi: Härkäpapua sarvista – Herkullista kasvisruokaa läheltä. Moreeni 2010.

Leave a Reply