Hamppuleipä | Hamppuleipä – HamppuFarmi
Menu

Hamppuleipä

5 dl sämpyläjauhoja

5 dl vehnäjauhoja

2 ti leivinjauhetta

2 tl suolaa

100 g hampunsiemeniä

50 g hamppurouhetta

5 – 6 dl vettä

noin 1/2 dl juoksevaa margariinia

Juoksevaa margariinia vuoan voiteluun

 

– Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

– Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään leivontakulhossa.

– Lisää suola, hampunsiemenet ja hamppurouhe ja sekoita.

– Lisää vesi ja rasva ja vaivaa taikina joustavaksi taikinaksi.

– Voitele 1.8 l suorakaiteen mallinen vuoka.

– Muotoile taikina vuokaan sopivaksi ja laita taikinapötkö vuokaan.

– Laita vuoan päälle kansi ja paista leipää noin 45 minuuttia uunin keskitasossa.

– Ota kansi pois ja jatka paistamista vielä noin 15-20 minuuttia.

– Poista leipä vuoasta ja anna jäähtyä esim. ritilän päällä.

Huom! Koska leipään muodostuu vain vähän sitkoa eikä siinä ole hiivaa, saattaa se olla totuttua murenevampaa. Leipää voi olla tällöin helpompi leikata pohjapuolelta.

Leipä on vegaaninen, jos tarkistat, että valitsemasi juokseva margariini on vegaanista.

Comments are closed.