Hamppusämpylät | Hamppusämpylät – HamppuFarmi
Menu

Hamppusämpylät

  • 5dl vettä (maito)IMG_2102-1
  • 50gr hiivaa (tai pussi kuivahiivaa)
  • 1tl suolaa
  • 2rkl hunajaa
  • 1dl hampunsiementä
  • 1dl vehnäleseitä
  • 0,5dl öljyä
  • n.4dl grahamjauhoja
  • n.8dl vehnäjauhoja
  1. Paahda hampunsiemenet kuivalla pannulla (näin tulee popcornimainen maku). Liuota hiiva ja suola. Lisää öljy,hunaja, siemenet, vehnäleseet. Jauhoja vähitellen lisäten, alustaen tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa. Jaa 15 osaan, pyöritä sämpylöiksi ja anna levätä. Voitele hunaja vedellä ja paista 200 asteessa 10-15 min
  2. Sämpylävinkkejä:
  3. Korvaa sämpylä reseptistä osa hunajalla. Sämpylät maistuvat paremmilta ja säilyvät pehmeinä pitkään.
  4. Voitele sämpylät lämpimällä hunajavedellä ennen uuniin laittamista. Koristeeksi ripoteltavat leseet ja siemenet tarttuvat leivän pintaan paremmin. Hunaja voitelu antaa kauniin paistovärin
  5. Voitele uunista otetut sämpylät lämpimällä maitohunaja-seoksella

Leave a Reply