Hamppuvoi | Hamppuvoi – HamppuFarmi
Menu

Hamppuvoi

Hamppuvoissa on ripaus historian siipien havinaa: tätä syötiin Karjalassa jo 1800-luvulla. Levitteessä on paahtamisen esiin tuoma pähkinäinen maku ja

arvokkaat omega-3-rasvahapot. Sopii leivälle sekä kasvispihvien ja -pyöryköiden kaveriksi, kokeile myös keittojen ja hienon palsternakka-ituraasteen kera.

Voita voi tehdä hampunsiemenrouheestakin, mutta siihen ei kannata sekoittaa vettä vaan pelkästään rypsiöljyä.

2 dl hampunsiemeniä

0,75 dl (kylmäpuristettua) rypsiöljyä

1,25 dl vettä

vajaa 0,5 tl suolaa

1. Paahda siemeniä kuivalla paistinpannulla, kunnes siemenet alkavat tuoksua ja saavat väriä.

2. Lisää vesi ja öljy, hienonna ainekset sauvasekoittimella (käytä korkeaa kippoa). Voit lisätä veden määrää, jos haluat kevyempää voita.

– yrttinen hamppuvoi:

Tee kuten tavallinen hamppuvoi, mutta lisää lopuksi noin 1 dl hienonnettuja tai hieman kuivattuja yrttejä: esimerkiksi basilikaa ja persiljaa tai salviaa.

– valkosipulihamppuvoi:

Tee kuten tavallinen hamppuvoi, mutta lisää lopuksi 2-4 murskattua valkosipulin kynttä.

 

Inna Somersalo, Päivi Mattila, Hanna Tuomisto, Henri Haimi: Härkäpapua sarvista – Herkullista kasvisruokaa läheltä. Moreeni 2010.

Leave a Reply