VegepihviMIX

VegepihviMIX

VegepihviMIX - ammattilaisen käyttövinkit ja ohjeita

Valmista paikkakuntasi paras kasvisburgeri tai katuruokahitti! VegepihviMIX on ammattikeittiön kotimainen, vegaaninen ja lisäaineeton kasvisproteiinivalmiste. Lisää vain kuuma vesi ja leivo pihveiksi tai pulliksi. Voit jatkojalostaa tuotteen halutessasi. Lisää taikinaan vaikkapa jotakin näistä: vuohenjuustoa kuutioina, aurinkokuivattua tomaattia, paistettuja sieniä, villiyrttejä, raastettuja sesongin vihanneksia. Annamme tässä ohjeita VegepihviMIXin jalostamiseen – Sinun asiakkaasi maun ja konseptisi mukaan!

  • Lisää kuuma vesi ohjeen mukaan, sekoita yleiskoneen kulhossa melalla tai pienemmät erät käsin. Lisää öljy. Sekoita taikinaksi ja anna turvota ainakin 20 minuuttia, kunnes pystyt käsittelemään taikinaa polttamatta käsiäsi. Voit tehdä taikinan myös edellisenä päivänä kylmiöön ja leipoa pihveiksi tai pulliksi seuraavana päivänä.
  • Voit korvata osan vedestä kauramaidolla, hamppumaidolla tai kookosmaidolla. Näin saat tuhdimman pihvimassan.
  • Voit leipoa valmiista taikinasta pihvejä, pyöryköitä ja mureketta.
  • Yhdestä kilon pussista syntyy 2,5 kg valmista massaa. Voit lisätä siihen 10–15% raastettuja vihanneksia, niin että taikinan rakenne on vielä hyvin leivottavissa.
  • Friteeraamalla syntyy falafeltyyppinen pulla. Pannulla ja parilalla paistamalla syntyy hyvät pihvit. Jälkikypsennys uunissa, riippuen pihvin paksuudesta.
  • Testaa massaan eri maiden tyypillisiä mausteita tai mausteseoksia. Vain mielikuvitus rajana: curryt, harissa, pesto, BBQ–mausteet, chilit, yrttiseokset ja muut mausteet tekevät lounaspullasta tai pihvistä persoonallisen, vaikkapa eri maateemoihin sopivan vegaanisen tuotteen.
  • Perinteiset kotimaiset kasvikset sopivat raastettuna taikinan joukkoon. Esim porkkana tai kesäkurpitsa.
  • VegepihviMIXissä on perusmaut valmiina ja suolaa riittävästi. Seoksen jauhetut kasvikset tuovat syvyyttä, makua ja vivahdetta. Suomalaista luonnon makua saat lisäämällä paistettuja sienikuutioita ja nokkosrouhetta taikinaan.
  • Kokeile leivittämistä kuorituilla hampunsiemenillä!
  • Vegaanisen Lindströmin pihvin saat, kun lisäät kypsää punajuurta, kaprista ja suolakurkkukuutioita taikinaan.
  • Kylmästä murekkeesta saat valmistettua vegaanisen leikkeleen, vaikka leipien väliin.
  • Voit käyttää VegepihviMIXiä myös lihamurekemassan jatkoaineeksi.

    Gluteenittomuus? - Kauran tuotantolaitoksessa on käsitelty myös muita viljoja. Tästä syystä emme voi taata tuotteelle 100%:n gluteenittomuutta.

    Ohje: Kaada pussin sisältö kulhoon. Sekoita joukkoon 1,45 litraa kuumaa vettä (65–85 astetta) sekä 0,5 dl öljyä. Kääntele taikinaksi käsin tai yleiskoneen kulhossa melalla muutama minuutti. Lisää halutessasi hieman raastettuja vihanneksia, esim porkkanaa, zucchinia tai säilykepunajuurta. Voit myös lisätä halutessasi yrttejä ja mausteita. Voit leivittää pihvit myös kuorituilla hampunsiemenillä. Anna taikinan turvota 20–30 minuuttia ja leivo pihveiksi tai pulliksi. Paista pannulla tai friteeraa. Loppukypsennyksen voi tehdä uunissa muutama minuutin ajan.

    Näin lasket VegepihviMIX:in riittoisuuden, kun lisäät 10% muita aineksia massaan.

    VegepuhviMIX (kg)

    Neste (litra) Öljy  valmis taikina muut ainekset 10% lisäys yht. (kg) 125g pihvejä (kpl) 40g pullia (kpl)
    1 1,45 0,05 2,5 0,25 2,75 22 68
    5 7,25 0,25 12,5 1,25 13,75 110 340
    15 21,75 0,75 37,5 3,75 41,2 330 1020

     

    Ainesosat: härkäpapurouhe, kuorittu hampunsiemen, hamppuproteiini,
    kaura, psylliumrouhe, sipulijauhe, porkkana, palsternakka,
    purjo, persilja, sinappijauhe, mustapippuri, merisuola

    Valmiin pihvin ravintoarvot/100g: Energia:644kJ/154kcal, rasva:5,7g, josta tyydyttyneet:0,5g, hiilihydraati:10,7g, josta sokereita:1,4g, ravintokuitu:21,3g, proteiini:11,8g, suola:0,8g

    Parasta ennen: 12kk
    Säilytys: Kuivassa, valolta suojassa. 5–20 °C lämpötilassa

    TILAUKSET, TUOTETIEDUSTELUT, NÄYTTEET:

    marko@hamppufarmi.fi
    puh. 045 1480 059 

    Kylmä kasvismureke salaatin kanssa. Kehitä oma bravuurisi, mausta vaikka itämaisin maustein.
    Kylmä kasvismureke salaatin kanssa. Kehitä oma bravuurisi, mausta vaikka itämaisin maustein.
    Vaikkapa joka viikko erilainen vegeburgeri
    Vaikkapa joka viikko erilainen vegeburgeri
    Joulun vegaaninen mureke maistuu kaikille
    Joulun vegaaninen mureke maistuu kaikille
    Inkiväärillä maustetun Hamppufalafelin lisäkkeeksi Kvinoaa.
    Inkiväärillä maustetun Hamppufalafelin lisäkkeeksi Kvinoaa.
    Maukkaat sieni-kasvispyörykät VegepihviMIXistä syntyvät helposti
    Maukkaat sieni-kasvispyörykät VegepihviMIXistä syntyvät helposti
    Festareiden kasvisruokahitti ensi kesäksi. Astetta laadukkaampaa katuruokaa.
    Festareiden kasvisruokahitti ensi kesäksi. Astetta laadukkaampaa katuruokaa.