HAMPA- OCH HAVREKAKA (30 st)
Den mjuka smaken av hampafrön passar bra till i stort sett allt, inklusive dessa
näringsrika havregrynskakor.
2 dl skalade hampafrön
2 dl havregryn
2 dl socker eller indiskt socker
2 teskedar vaniljsocker
2 matskedar dinkel- eller vetemjöl
2 teskedar bakpulver
100 g smör
2 ägg
Blanda de torra ingredienserna, smält smöret och blanda ner det i de torra ingredienserna. Tillsätt slutligen äggen. Lägg små degbollar på en bakplåt med tillräckligt långt mellanrum eftersom kakorna kommer att breda ut sig en hel del. Grädda i ugn på 200 °C (varmluft 180–190 °C) i cirka 7 minuter, tills kakorna är fint gyllenbruna.
Recept: Olga Temonen
näringsrika havregrynskakor.
2 dl skalade hampafrön
2 dl havregryn
2 dl socker eller indiskt socker
2 teskedar vaniljsocker
2 matskedar dinkel- eller vetemjöl
2 teskedar bakpulver
100 g smör
2 ägg
Blanda de torra ingredienserna, smält smöret och blanda ner det i de torra ingredienserna. Tillsätt slutligen äggen. Lägg små degbollar på en bakplåt med tillräckligt långt mellanrum eftersom kakorna kommer att breda ut sig en hel del. Grädda i ugn på 200 °C (varmluft 180–190 °C) i cirka 7 minuter, tills kakorna är fint gyllenbruna.
Recept: Olga Temonen
Lämna en kommentar