YstÀvÀnpÀivÀn hamppuinen suklaabrownie!

Alla hjÀrtans dag-hampachokladbrownie!

Det hÀr receptet Àr tillÀgnat alla er hampaodlingÀlskare. Receptet rÀcker för hela helgen och för flera gourmeter. Dessutom Àr det glutenfritt!
Obs! Instruktioner i bildtexterna. Recept nedan.
Behövs:
  • 120 g smör
  • 3 Ă€gg
  • 100 g kokossocker
  • 1 dl glutenfri mjölmix (semper)
  • 1 dl kakaopulver
  • 1 dl skalade hampafrön
  • 150 g mörk choklad
  • 2 cl fint vin
  • en halv tesked bakpulver
GrÀdda i en ugn pÄ 175 grader i cirka 15-20 minuter, beroende pÄ din ugn. LÄt browniesarna svalna nÄgot innan servering.
Servera med körsbÀrssylt och vaniljglass, till exempel.
En skvÀtt brandy eller jaloviina passar bra till browniesmeten. Kom ihÄg att anvÀnda den mörkaste och mest rÀttframstÀllda chokladen som möjligt.
Hacka chokladen i fina, grova bitar.
KnÀck Àggen i en skÄl, tillsÀtt sockret och vispa lÀtt. Detta Àr inte avsett att vispas, som kakdegen. Det rÀcker med att bara blanda.
SmÀlt smöret i mikrovÄgsugnen tills det Àr flytande. HÀll det smÀlta smöret i blandningen och blanda.
Blanda..
TillsÀtt Jaloviina eller annan liknande krydda.
Blanda kakaopulver, glutenfri mjölblandning och bakpulver. HÀll blandningen genom en sil ner i degen och blanda.
TillsÀtt hampafrön..
Blanda i chokladbitarna.
HÀll smeten i en smord bakform. Bakformen har mjölats med skalade hampafrön och kokossocker.
GrÀdda i ugnen pÄ 175 grader i cirka 15-20 minuter. LÄt svalna nÄgot innan servering. Den avsvalnade brownien Àr lÀtt att skÀra i bitar. NÀr den Àr varm kan den skedas direkt i en serveringsskÄl.

Rostade hampafrön som en rejÀl garnering.
Glad alla hjÀrtans dag! 14.2.
Tillbaka till bloggen

LĂ€mna en kommentar