Alla hjärtans dag-hampachokladbrownie!

Det här receptet är tillägnat alla er hampaodlingälskare. Receptet räcker för hela helgen och för flera gourmeter. Dessutom är det glutenfritt!
Obs! Instruktioner i bildtexterna. Recept nedan.
Behövs:
- 120 g smör
- 3 ägg
- 100 g kokossocker
- 1 dl glutenfri mjölmix (semper)
- 1 dl kakaopulver
- 1 dl skalade hampafrön
- 150 g mörk choklad
- 2 cl fint vin
- en halv tesked bakpulver
Grädda i en ugn på 175 grader i cirka 15-20 minuter, beroende på din ugn. Låt browniesarna svalna något innan servering.
Servera med körsbärssylt och vaniljglass, till exempel.

En skvätt brandy eller jaloviina passar bra till browniesmeten. Kom ihåg att använda den mörkaste och mest rättframställda chokladen som möjligt.

Hacka chokladen i fina, grova bitar.

Knäck äggen i en skål, tillsätt sockret och vispa lätt. Detta är inte avsett att vispas, som kakdegen. Det räcker med att bara blanda.

Smält smöret i mikrovågsugnen tills det är flytande. Häll det smälta smöret i blandningen och blanda.

Blanda..

Tillsätt Jaloviina eller annan liknande krydda.

Blanda kakaopulver, glutenfri mjölblandning och bakpulver. Häll blandningen genom en sil ner i degen och blanda.

Tillsätt hampafrön..

Blanda i chokladbitarna.

Häll smeten i en smord bakform. Bakformen har mjölats med skalade hampafrön och kokossocker.

Grädda i ugnen på 175 grader i cirka 15-20 minuter. Låt svalna något innan servering. Den avsvalnade brownien är lätt att skära i bitar. När den är varm kan den skedas direkt i en serveringsskål.
Rostade hampafrön som en rejäl garnering.
Rostade hampafrön som en rejäl garnering.

Glad alla hjärtans dag! 14.2.
Lämna en kommentar