Hamppuinen parsa-herkkusienirisotto
Tästä maittava keväinen ruokaohje kahdelle henkilölle!
Vegaaninen ja gluteiiniton.
Ainesosat:
6 isoa herkkusientä
6 vihreää parsaa
2 dl Risottoriisiä
6 dl kasvislientä, timjamia, mustapippuria, ripaus sokeria.
0,5 dl oliiviöljyä
2 rkl Kuorittua Hampunsiementä
2 rkl Paahdettua ja suolattua Hampunsiementä
sitruunan mehua ja valkoviiniä
2 rkl maapähkinävoita
Kuori parsat, leikkaa kannasta noin 2 cm pois ja pilko 2 cm paloiksi.
Huuhtele herkkusienet ja leikkaa ne viipaleiksi.
Paista parsapalat ja herkkusieniviipaleet oliiviöljyssä kevyesti. Lisää ripaus sokeria, hampunsiemenet, ja mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä seos lautaselle. Älä pese pannua.
Lämmitä kattilassa riisille mausteliemi: vesi ja kasvisliemi, mausta timjamilla ja mustapippurilla.
Kuullota risottoriisiä keskilämmöllä pannussa. Lisää kuumaa makulientä asteittain riisin joukkoon. Tässä vaiheessa tilkka valkoviiniä tekee hyvää, myös risottoon. Sekoittele ja kypsennä risottoa.
Kun riisi on vielä puoliraakaa ja pannussa on lientä reilusti, lisää freesattu sieni-parsa-hampunsiemenmix ja pari ruokalusikallista maapähkinävoita.
Anna kypsyä hetki, mausta makusi mukaan mustapippurilla ja koristele risotto vielä hampunsiemenillä. Tarjoile viileän valkoviinin kanssa.
Vinkki: perinteisen, ei - vegaanisen risoton valmistamiseen voit käyttää kanalientä ja raastaa risoton päälle Pecorino juustoa.
Jätä kommentti