Vegetarisk biffMIX

VegepihviMIX

VegepihviMIX - professionella användningstips och instruktioner

Laga den bästa vegetariska burgaren eller gatumat-succén i ditt område! VegepihviMIX är en inhemsk, vegansk och tillsatsfri vegetabilisk proteinprodukt för professionella kök. Tillsätt bara varmt vatten och baka till biffar eller bullar. Du kan bearbeta produkten ytterligare om du vill. Tillsätt något av detta i degen: tärnad getost, soltorkade tomater, stekta svampar, vilda örter, rivna säsongsgrönsaker. Här ger vi instruktioner för bearbetning av VegepihviMIX – enligt din kunds smak och ditt koncept!

  • Tillsätt varmt vatten enligt anvisningarna, blanda i skålen på en köksmaskin med en paddel eller för hand i mindre omgångar. Tillsätt olja. Mixa till en deg och låt jäsa i minst 20 minuter, tills du kan hantera degen utan att bränna händerna. Du kan också göra degen dagen innan och kyla den och baka till biffar eller bullar nästa dag.
  • Du kan ersätta en del av vattnet med havremjölk, hampmjölk eller kokosmjölk. Detta ger dig den tjockaste biffblandningen.
  • Du kan baka biffar, dumplings och shortbread från den färdiga degen.
  • En kilopåse ger 2,5 kg färdig deg. Du kan tillsätta 10–15 % rivna grönsaker så att degkonsistensen fortfarande är mycket bakbar.
  • Fritering skapar ett falafelbröd. Stekning i panna och grillning skapar goda biffar. Eftergräddning i ugn, beroende på biffens tjocklek.
  • Testa degen med typiska kryddor eller kryddblandningar från olika länder. Den enda gränsen är din fantasi: curryrätter, harissa, pesto, BBQ-kryddor, chili, örtblandningar och andra kryddor kommer att göra din lunchrulle eller biff till en personlig vegansk produkt, även en som passar olika lands teman.
  • Traditionella finska grönsaker passar bra att ha i degen när de är rivna, till exempel morötter eller zucchini.
  • VegepihviMIX har grundsmakerna redo och tillräckligt med salt. De malda grönsakerna i blandningen ger djup, smak och nyans. Du får den finska naturliga smaken genom att tillsätta stekta svamptärningar och nässelgryn till degen.
  • Testa att baka med skalade hampafrön!
  • Du kan få en vegansk Lindström-biff genom att tillsätta mogna rödbetor, kapris och inlagd gurka i smeten.
  • Du kan göra en vegansk kallskuret av kall murekki, även mellan bröd.
  • Du kan också använda VegepihviMIX som utdrygningsmedel för köttfärslimpa.

    Glutenfri? - Andra spannmål har också bearbetats i havreproduktionsanläggningen. Av denna anledning kan vi inte garantera att produkten är 100 % glutenfri.

    Instruktioner: Häll innehållet i påsen i en skål. Blanda i 1,45 liter varmt vatten (65–85 grader) och 0,5 dl olja. Knåda till en deg för hand eller i skålen i en matberedare med en spade i några minuter. Tillsätt eventuellt lite rivna grönsaker, såsom morötter, zucchini eller konserverade rödbetor. Du kan också tillsätta örter och kryddor om du vill. Du kan också panera biffarna med skalade hampafrön. Låt degen jäsa i 20–30 minuter och grädda till biffar eller bullar. Stek i panna eller fritera. Den sista tillagningen kan göras i ugnen i några minuter.

    Så här beräknar du utbytet av VegepihviMIX när du tillsätter 10 % av andra ingredienser till massan.

    Vegetarisk puffMIX (kg)

    Vätska (liter) Olja färdig deg andra ingredienser 10% ökning totalt (kg) 125 g biffar (bitar) 40 g bullar (styck)
    1 1,45 0,05 2,5 0,25 2,75 22 68
    5 7,25 0,25 12,5 1,25 13,75 110 340
    15 21,75 0,75 37,5 3,75 41,2 330 1020

    Ingredienser: bondbönmjöl, skalade hampafrön, hampaprotein,
    havre , psylliumskal, lökpulver , morot, palsternacka,
    purjolök, persilja, senapspulver, svartpeppar, havssalt

    Näringsvärden för den färdiga biffen/100 g: Energi: 644 kJ/154 kcal, fett: 5,7 g, varav mättat fett: 0,5 g, kolhydrater: 10,7 g, varav sockerarter: 1,4 g, kostfiber: 21,3 g, protein: 11,8 g, salt: 0,8 g

    Bäst före: 12 månader
    Förvaring: Torrt, skyddat från ljus. Vid en temperatur på 5–20 °C

    BESTÄLLNINGAR, PRODUKTFÖRFRÅGOR, PROVER:

    marko@hamppufarmi.fi
    tel. +358 45 1480 059

    Kalla grönsaksfritters med sallad. Utveckla din egen känsla, kanske krydda med orientaliska kryddor.
    Kalla grönsaksfritters med sallad. Utveckla din egen känsla, kanske krydda med orientaliska kryddor.
    Även om det är en annan vegetarisk burgare varje vecka
    Även om det är en annan vegetarisk burgare varje vecka
    En vegansk julklapp som alla kommer att uppskatta
    En vegansk julklapp som alla kommer att uppskatta
    Quinoa som tillbehör till hampafalafel kryddad med ingefära.
    Quinoa som tillbehör till hampafalafel kryddad med ingefära.
    Smakrika svamp- och grönsaksdumplings gjorda med VegepihviMIX är enkla att göra
    Smakrika svamp- och grönsaksdumplings gjorda med VegepihviMIX är enkla att göra
    Festivalens vegetariska matsuccé för nästa sommar. Ett steg högre inom kvalitetsgatumat.
    Festivalens vegetariska matsuccé för nästa sommar. Ett steg högre inom kvalitetsgatumat.