Murtolan HamppuFarmi Oy - Vem vi är

Murtolan HamppuFarmi Oy ligger i anslutning till Murtola ekologiska gröda I sydvästra Finland i kommunen Marttila. Hurt odlas på Murtolas ekologiska gård som den främsta grogrunden, och utöver detta finns det ärtor, havre, maltkorn och klöver i odlingscykeln.

BÖRJAN AV VÅR BERÄTTELSE

Intresset för hampodling började 2013, då Åbo tekniska högskolas användbara hampa ( hyotyhamppu.fi ) frågade om intresse för att experimentera med bi-pollinering i ett hampafält. Tanken var att få hampahonung och forskningsdata för ett användbart hampaprojekt. Hampa honung erhölls inte, men intresset för att odla olja hampa kvarstod, även om det var mycket att lära sig med den nya växtarten först. 2014 slutfördes en ny produktionsbyggnad där vi kan bearbeta och förpacka hampfröprodukter enligt regler.

AKTUELLT MOMENT

Idag köper Murtolan HamppuFarmi Oy oljehampodlare från hela Finland för bearbetning och gör årliga odlingsavtal. Våra produkter säljs i välsorterade livsmedelsbutiker runt om i landet samt i Estland, Sverige och Nederländerna. Våra produkter används av både konsumenter, processorer och kosmetikaindustrin. Och våra produkter finns i många olika steg och storlekar.

Vårt företag har fyra anställda.

UPPDRAG

HamppuFarms uppdrag är att producera så rena, högkvalitativa, ekologiska, finska och näringsrika oljeväxtprodukter som möjligt för kunderna.

VAR MODIG

Om du har något att berätta för oss. Tveka inte att kontakta oss via e-post eller telefon. Det har att göra med vad som helst (produktutveckling, reklam, produkter, återförsäljning, arbete etc.)