Mammas chokladbrownie

Äidin suklaabrownie

Det här receptet är tillägnat alla er Hampaodling-älskare! Receptet räcker för hela helgen och för flera gourmeter. Dessutom är det glutenfritt!


Ingredienser

120 g smör
3 ägg
100 g kokossocker + 3 msk för att pudra pannan
1 dl glutenfri mjölmix
1 dl kakaopulver
1 dl skalade hampafrön från Hempuparmin + 3 msk till att pudra pannan med
150 g mörk choklad
2 cl brandy eller jaloviina (kan ersättas med färskpressad apelsinjuice)
1/2 bakpulver


Förberedelser

Hacka chokladen i stora, grova bitar. Smält smöret i mikrovågsugnen tills det är slätt, låt svalna något.
Blanda de torra ingredienserna: kakaopulver, glutenfri mjölblandning och bakpulver. Sikta för att få bort eventuella klumpar.
Smörj en ugnsform och mjöla den med skalade hampafrön och kokossocker.

Tillverkning

Knäck äggen i en skål, tillsätt sockret och vispa lätt. Detta är inte avsett att vispas, en lätt blandning räcker.
Tillsätt, rör om efter varje ingrediens: först det smälta smöret, sedan Jaloviina eller annat förtjockningsmedel, och slutligen blandningen av torra ingredienser. Tillsätt hampafröna och chokladen.
Häll smeten i en smord och mjölad bakform.
Grädda i ugnen på 175 grader i cirka 15-20 minuter. Låt svalna något innan servering. Den avsvalnade brownien är lätt att skära i bitar. När den är varm kan den skedas direkt i en serveringsskål.

För det här receptet behöver du:
LÄS MER


Lämna en kommentar