Äidin suklaabrownie

Mammas chokladbrownie

Det hÀr receptet Àr tillÀgnat alla er Hampaodling-Àlskare! Receptet rÀcker för hela helgen och för flera gourmeter. Dessutom Àr det glutenfritt!


Ingredienser

120 g smör
3 Àgg
100 g kokossocker + 3 msk för att pudra pannan
1 dl glutenfri mjölmix
1 dl kakaopulver
1 dl skalade hampafrön frÄn Hempuparmin + 3 msk till att pudra pannan med
150 g mörk choklad
2 cl brandy eller jaloviina (kan ersÀttas med fÀrskpressad apelsinjuice)
1/2 bakpulver


Förberedelser

Hacka chokladen i stora, grova bitar. SmÀlt smöret i mikrovÄgsugnen tills det Àr slÀtt, lÄt svalna nÄgot.
Blanda de torra ingredienserna: kakaopulver, glutenfri mjölblandning och bakpulver. Sikta för att fÄ bort eventuella klumpar.
Smörj en ugnsform och mjöla den med skalade hampafrön och kokossocker.

Tillverkning

KnÀck Àggen i en skÄl, tillsÀtt sockret och vispa lÀtt. Detta Àr inte avsett att vispas, en lÀtt blandning rÀcker.
TillsÀtt, rör om efter varje ingrediens: först det smÀlta smöret, sedan Jaloviina eller annat förtjockningsmedel, och slutligen blandningen av torra ingredienser. TillsÀtt hampafröna och chokladen.
HÀll smeten i en smord och mjölad bakform.
GrÀdda i ugnen pÄ 175 grader i cirka 15-20 minuter. LÄt svalna nÄgot innan servering. Den avsvalnade brownien Àr lÀtt att skÀra i bitar. NÀr den Àr varm kan den skedas direkt i en serveringsskÄl.

För det hÀr receptet behöver du:
LÄS MER

Tillbaka till bloggen

LĂ€mna en kommentar