KronÀrtskocks hjÀrta - hampa pesto!
En underbart fyllig pasta pÄ fÀrskt bröd, sÄvÀl som pÄ tapas-, mezze- och antipasto-rÀtter! Prova den med pasta ocksÄ. Det fungerar!
Guide:
- 1 burk kronÀrtskockshjÀrtan i vatten
- 50 g parmesanpulver
- 0,5 dl olivolja
- 100 g rostade saltade cashewnötter
- 75 g HamppuFarm skalade hampafrön
- 75 g HamppuFarm hampafrön
- saft och rivet skal av en halv ekologisk citron
- 1 matsked honung
- en nÀve fÀrsk basilika och persilja
- svartpeppar
- en droppe hampaolja till dekoration. (se bilder)
HÀll av kronÀrtskockorna och pressa torra. SkÀr dem pÄ mitten.
Rosta hampafröna i en panna tills de luktar popcorn och Àr finrostade. Var försiktig sÄ att de inte brÀnns.
Mixa alla ingredienser i en mixer eller med en stavmixer.
Servera med fÀrskt bröd eller som en del av kalla aptitretare. Ringla över en vacker grön hampaolja för fÀrg.
Du kan göra en vegansk version genom att ersÀtta osten med extra nötter och hampafrön. Och du kan utesluta honungen.
Du kan dela och berÀtta för dina vÀnner om denna fantastiska sak!





