Banaani - hamppuleipä

Banaani - hamppuleipä
Hawaijille tai johonkin muualle lämpimään olisi kiva päästä juuri nyt. Kaukokaipuu iski. Muistan vuonna 2000 syöneeni Mauilla banaanileipää. Pieni tyttö myi sitä kotinsa edessä, itse leivottua ja omista banaaneista. Ainakin näin minulle kerrottiin.
Testaamme siis Banaani - hamppuleipää! Se on todellakin nopea valmistaa ja sopii myös vegaanille ja gluteenittomaan ruokavalioon!
Täydellinen ja terveellinen välipala, vaikkapa tuorejuuston kanssa tai aamukahvilla. Tietenkin lämpimänä parasta: anna hieman jäähtyä ritilällä uunista poistamisen jälkeen. Jäähtyneenä voi leikata siivuiksi ja paahtaa tai paistaa pannulla köyhien ritareiden tapaan.
Kuvateksteissä valmistusohjeet. Ei muuta kuin kypsiä banaaneja ostamaan ja uuni vajaaseen kahteensataan!
Tarvitaan:
  • 2,2 dl gluteeniton jauhoseos, esim Semper Fin Mix
  • 1,5 dl kaurahiutaleita
  • reilu puoli desiä Hamppuproteiinia
  • reilu puoli desiä punaista hamppurouhetta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa
  • ripaus neilikkaa, kanelia ja inkivääriä
  • 5 - 6 kypsää banaania, koosta riippuen. Mitä kypsempi ja tummempi, sen parempi!
  • noin puoli desiä kookosrasvaa
Vuokaan: kookosrasvaa, gluteenitonta korppujauhoa ja kuorittuja hampunsiemeniä.
Ps.. Voit toki tehdä tästä myös vähemmän gluteenittoman version ja käyttää esimerkiksi spelttijauhoja ja tavallista korppujauhoa.
Näiden lisäksi tarvitset vain muutaman aineksen: jauhoja, kookosrasvaa, leivinjauhetta ja mausteita.
Sekoita kaikki kuivat ainekset keskenään kulhossa.
Muussaa kypsät banaanit suttunuijalla
Sekoita mukaan kookosrasva. Se kannattaa lämmittää kevyesti juoksevaksi.
Sekoita ainekset keskenään. Banaanimassa kuiviin aineksiin.

Vinkki: Voit lisätä taikinaan halutessasi myös vaikkapa kuivattuja hedelmiä, marjoja tai tummaa suklaata paloina!
Voitele vuoka kookosrasvalla ja leivitä korppujauho-hampunsiemenseoksella.
Anna taikinan levätä hetki.
Taputtele taikina paistovuokaan ja paista n 30 minuuttia vajaassa 200 asteisessa uunissa keskitasolla.
Iloinen jälleennäkeminen. Uunituore banaanileipä. Nyt hampulla rikastettuna!
Anna hieman jäähtyä, leikkaa viipaleiksi ja nauti!

1 kommentti


  • Maria

    Hei,
    ihan huikean hyvää leipää! Suosimme luomua ja siksi vaihdoin gluteenittoman jauhoseoksen itsejauhettuun tattarijauhoon. Toimi oikein hyvin :)
    Ja se hyvä vuoan voitelu ja leivitys on tälle leivälle todella tärkeää meidän kokemuksemme perusteella!


Jätä kommentti