Banan-hampabröd
Det skulle vara skönt att komma till Hawaii eller nĂ„gonstans varmt just nu. HemlĂ€ngtan slog till. Jag minns att jag Ă„t bananbröd pĂ„ Maui Ă„r 2000. En liten flicka sĂ„lde det framför sitt hus, bakat av henne sjĂ€lv och med sina egna bananer. Ă
tminstone var det vad jag fick höra.
SÄ vi testar banan-hampabröd! Det Àr verkligen snabbt att göra och passar Àven för veganska och glutenfria dieter!
Ett perfekt och hÀlsosamt mellanmÄl, till exempel med fÀrskost eller till morgonkaffet. SjÀlvklart Àr det bÀst att servera det varmt: lÄt det svalna nÄgot pÄ ett galler efter att det tagits ut ur ugnen. NÀr det har svalnat kan du skÀra det i skivor och rosta eller steka i en panna som de fattiga riddarna.
Instruktioner i bildtexten. Allt du behöver göra Àr att köpa mogna bananer och sÀtta pÄ ugnen till strax under tvÄhundra grader!
Behövs:
- 2,2 dl glutenfri mjölmix, t.ex. Semper Fin Mix
- 1,5 dl havregryn
- en god halv deciliter hampaprotein
- en god halv deciliter röda hampgryn
- 2 teskedar bakpulver
- en nypa salt
- en nypa kryddnejlika, kanel och ingefÀra
- 5â6 mogna bananer, beroende pĂ„ storlek. Ju mognare och mörkare, desto bĂ€ttre!
- ungefÀr en halv deciliter kokosolja
I en ugnsform: kokosfett, glutenfritt ströbröd och skalade hampafrön.
Ps.. SjÀlvklart kan du ocksÄ göra en mindre glutenfri variant av detta och anvÀnda till exempel dinkelmjöl och vanligt ströbröd.

Förutom dessa behöver du bara nÄgra fÄ ingredienser: mjöl, kokosolja, bakpulver och kryddor.

Blanda alla torra ingredienser i en skÄl.

Mosa mogna bananer med en mosare

Blanda i kokosoljan. Det rekommenderas att vÀrma den lÀtt tills den Àr rinnig.

Blanda ingredienserna. TillsÀtt bananpurén till de torra ingredienserna.
Tips: Du kan ocksÄ lÀgga till torkad frukt, bÀr eller mörka chokladbitar i degen om du vill!
Tips: Du kan ocksÄ lÀgga till torkad frukt, bÀr eller mörka chokladbitar i degen om du vill!

Smörj pannan med kokosolja och pensla med ströbröds- och hampafröblandningen.

LÄt degen vila en stund.

Klicka ut degen i en bakplÄt och grÀdda i mitten av ugnen pÄ 200 grader i cirka 30 minuter.

Trevlig Äterförening. Nybakat bananbröd. Nu berikat med hampa!

LÄt svalna nÄgot, skÀr i bitar och njut!
1 kommentar
Hei,
ihan huikean hyvÀÀ leipÀÀ! Suosimme luomua ja siksi vaihdoin gluteenittoman jauhoseoksen itsejauhettuun tattarijauhoon. Toimi oikein hyvin :)
Ja se hyvÀ vuoan voitelu ja leivitys on tÀlle leivÀlle todella tÀrkeÀÀ meidÀn kokemuksemme perusteella!