Banana split
Denna variant av den klassiska desserten "Banana Split" Àr helt vegansk! Ett enkelt recept som fullÀndar din söndagsbrunch eller middagsbjudning.
Instruktioner för tvÄ
Skala bananerna och skÀr dem pÄ mitten pÄ lÀngden. Panera bananhalvorna med de skalade hampafröna.
HÀll kokosolja i en stekpanna, stek de utspridda bananerna pÄ medelvÀrme, strö över socker och kanel/kardemumma för kryddning. VÀnd bananerna försiktigt i pannan sÄ att de inte spricker under stekningen. Stek tills de Àr krispigt gyllenbruna, men brÀnn dem inte.
KakaosÄs:
Detta kan göras i god tid. Receptet rÀcker till ett par anvÀndningar eller fyra personer.
Instruktioner för tvÄ
- 2 mogna bananer
- 4â6 matskedar skalade hampafrön
- 2 matskedar socker
- kokosolja för stekning
- kanel eller kardemumma för kryddning
Skala bananerna och skÀr dem pÄ mitten pÄ lÀngden. Panera bananhalvorna med de skalade hampafröna.
HÀll kokosolja i en stekpanna, stek de utspridda bananerna pÄ medelvÀrme, strö över socker och kanel/kardemumma för kryddning. VÀnd bananerna försiktigt i pannan sÄ att de inte spricker under stekningen. Stek tills de Àr krispigt gyllenbruna, men brÀnn dem inte.
KakaosÄs:
Detta kan göras i god tid. Receptet rÀcker till ett par anvÀndningar eller fyra personer.
- 1 dl vatten
- 1 dl socker
- 0,5 dl kakaopulver
- en nypa hampafrön, vaniljsocker eller chili för kryddning. (För en vuxen smak gÄr det ocksÄ bra med en skvÀtt rom)
Koka ingredienserna pÄ lÄg vÀrme under omrörning med en visp tills sÄsen tjocknar, vattnet avdunstar, kakaopulvret kokar och sÄsen blir lÀtt sirapsliknande. Cirka 15-20 minuter rÀcker.
Servera hampabullarna varma direkt frÄn pannan, hÀll varm kakaosÄs över och smaka av med din favoritglass. Vegansk svartvinbÀrsglass Àr perfekt!