Banana Split

Banana split

Denna variant av den klassiska desserten "Banana Split" är helt vegansk! Ett enkelt recept som fulländar din söndagsbrunch eller middagsbjudning.

Instruktioner för två
  • 2 mogna bananer
  • 4–6 matskedar skalade hampafrön
  • 2 matskedar socker
  • kokosolja för stekning
  • kanel eller kardemumma för kryddning

Skala bananerna och skär dem på mitten på längden. Panera bananhalvorna med de skalade hampafröna.
Häll kokosolja i en stekpanna, stek de utspridda bananerna på medelvärme, strö över socker och kanel/kardemumma för kryddning. Vänd bananerna försiktigt i pannan så att de inte spricker under stekningen. Stek tills de är krispigt gyllenbruna, men bränn dem inte.

Kakaosås:
Detta kan göras i god tid. Receptet räcker till ett par användningar eller fyra personer.

  • 1 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 0,5 dl kakaopulver
  • en nypa hampafrön, vaniljsocker eller chili för kryddning. (För en vuxen smak går det också bra med en skvätt rom)

Koka ingredienserna på låg värme under omrörning med en visp tills såsen tjocknar, vattnet avdunstar, kakaopulvret kokar och såsen blir lätt sirapsliknande. Cirka 15-20 minuter räcker.

Servera hampabullarna varma direkt från pannan, häll varm kakaosås över och smaka av med din favoritglass. Vegansk svartvinbärsglass är perfekt!

Tillbaka till bloggen

Lämna en kommentar