Banana Split

Banana split

Denna variant av den klassiska desserten "Banana Split" Àr helt vegansk! Ett enkelt recept som fullÀndar din söndagsbrunch eller middagsbjudning.

Instruktioner för tvÄ
  • 2 mogna bananer
  • 4–6 matskedar skalade hampafrön
  • 2 matskedar socker
  • kokosolja för stekning
  • kanel eller kardemumma för kryddning

Skala bananerna och skÀr dem pÄ mitten pÄ lÀngden. Panera bananhalvorna med de skalade hampafröna.
HÀll kokosolja i en stekpanna, stek de utspridda bananerna pÄ medelvÀrme, strö över socker och kanel/kardemumma för kryddning. VÀnd bananerna försiktigt i pannan sÄ att de inte spricker under stekningen. Stek tills de Àr krispigt gyllenbruna, men brÀnn dem inte.

KakaosÄs:
Detta kan göras i god tid. Receptet rÀcker till ett par anvÀndningar eller fyra personer.

  • 1 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 0,5 dl kakaopulver
  • en nypa hampafrön, vaniljsocker eller chili för kryddning. (För en vuxen smak gĂ„r det ocksĂ„ bra med en skvĂ€tt rom)

Koka ingredienserna pÄ lÄg vÀrme under omrörning med en visp tills sÄsen tjocknar, vattnet avdunstar, kakaopulvret kokar och sÄsen blir lÀtt sirapsliknande. Cirka 15-20 minuter rÀcker.

Servera hampabullarna varma direkt frÄn pannan, hÀll varm kakaosÄs över och smaka av med din favoritglass. Vegansk svartvinbÀrsglass Àr perfekt!

Tillbaka till bloggen

LĂ€mna en kommentar