Cacio e Pepe e Canepa! Romersk klassisk pasta med hampa

Komfortmat!
I dessa tider när snön faller och coronaviruset tar ut sin rätt finns det en särskilt god anledning att äta gott. Och kanske titta på gamla souvenirer från Italien.
Cacio e Pepe. En klassisk romersk pasta. Den är väldigt enkel och snabb att tillaga. Nu tillsätter vi bara skalade hampafrön. Så den här rätten kan kallas Cacio e Pepe e Canepa!
Denna rätt innehåller endast pasta, oftast spaghetti. Pastabuljong, rostad svartpeppar och en generös mängd pecorinoost. Vissa recept innehåller även olivolja eller smör.
Instruktioner i bildtexterna. Ett glas rött vin vid sidan av och sömnen kommer ganska snabbt!

Cacio e Pepe är väldigt enkelt och snabbt att tillaga:
För två:
* 200 g spaghetti
* 150 g riven pecorinoost
* 2–3 matskedar malen svartpeppar
* 2 slevar spaghettibuljong
* en droppe olivolja eller 25 g smör
* En halv kopp skalade hampafrön
Medan spaghettin kokar, rosta den malda svartpepparen i en panna med olja eller smör.
Tillsätt hampafrön och rosta dem lätt, se till att de inte bränns.
Häll en slev varm spaghettibuljong i pannan. Häll ytterligare en slev buljong i ostblandningen och rör om.
Blanda spaghettin i buljongen och rör ner ostblandningen. En pastagryta eller wok är bäst för detta, och en tång används för att röra om.
Låt det stå en stund, tillräckligt länge för att vätskan ska absorberas av pastan.
Smaka av och tillsätt salt om det behövs. Servera omedelbart.
För två:
* 200 g spaghetti
* 150 g riven pecorinoost
* 2–3 matskedar malen svartpeppar
* 2 slevar spaghettibuljong
* en droppe olivolja eller 25 g smör
* En halv kopp skalade hampafrön
Medan spaghettin kokar, rosta den malda svartpepparen i en panna med olja eller smör.
Tillsätt hampafrön och rosta dem lätt, se till att de inte bränns.
Häll en slev varm spaghettibuljong i pannan. Häll ytterligare en slev buljong i ostblandningen och rör om.
Blanda spaghettin i buljongen och rör ner ostblandningen. En pastagryta eller wok är bäst för detta, och en tång används för att röra om.
Låt det stå en stund, tillräckligt länge för att vätskan ska absorberas av pastan.
Smaka av och tillsätt salt om det behövs. Servera omedelbart.

Det ska finnas gott om ost.

Riv pecorinoosten och ha den till hands.

Du kan lägga till körsbärstomater och avokado om du vill!
Lämna en kommentar