Ystävänpäivän hamppuinen suklaabrownie!

Ystävänpäivän hamppuinen suklaabrownie!
Tämä resepti on omistettu kaikille teille Hamppufarmin ystäville. Ohjeesta riittää koko viikonlopuksi ja useallekin herkuttelijalle. Sitä paitsi tämä on gluteeniton!
Huom! Kuvateksteissä valmistusohjeet. Alla resepti.
Tarvitaan:
  • 120 g voita
  • 3 kananmunaa
  • 100 g kookossokeria
  • 1 dl gluteenitonta jauhomixiä(semper)
  • 1 dl kaakaojauhetta
  • 1 dl kuorittuja hampunsiemeniä
  • 150 g tummaa suklaata
  • 2 cl Jaloviinaa
  • puoli teelusikallista leivinjauhetta
Kypsennys 175 asteisessa uunissa n. 15-20 minuuttia, uunista riippuen. Anna brownien hieman jäähtyä ennen tarjoilua.
Tarjoa vaikkapa kirsikkahillon ja vaniljajäätelön kanssa.
Tippa brandya tai Jaloviinaa tekee hyvää brownietaikinaan. Muistathan käyttää mahdollisimman tummaa ja reilumman tuotannon suklaata.
Hakkaa suklaa reiluksi ja karkeiksi paloiksi.
Riko munat kulhoon, lisää sokeri ja vatkaa kevyesti. Tätä ei ole tarkoitus vaahdottaa, niin kuin kakkutaikinoita. Sekoitus riittää.
Sulata voi juoksevaksi mikrossa. Kaada sulatettu voi massaan ja sekoita.
Sekoita..
Lisää Jaloviina tai muu vastaava terästys.
Sekoita kaakaojauhe, gluteeniton jauhoseos ja leivinjauhe keskenään. Kaada seos siivilän läpi taikinaan ja sekoita.
Lisää hampunsiemeniä..
Sekoita suklaapalat mukaan.
Kaada taikina voideltuun uunivuokaan. Uunivuoka on jauhotettu kuorituilla hampunsiemenillä ja kookossokerilla.
Kypsennä 175 asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä hieman ennen tarjoilua. Jäähtynyt brownie on helppo leikata paloiksi. Lämpimänä se on lusikoitavissa suoraan tarjoilukulhoon.

Paahdetut hampunsiemenet sydämmellisenä koristeena.
Hyvää ystävänpäivää!  14.2.

leave a comment