Banana Split

Banana Split
Tämä "Banana Split" jälkkäri klassikon muunnelma on täysin vegaaninen! Helppo resepti jolla kruunaa sunnuntai brunssin tai illanistujaiset.

Ohje kahdelle
  • 2 sopivan kypsää banaania
  • 4 - 6 rkl Kuorittua hampunsiementä
  • 2 rkl sokeria
  • kookosöljyä paistamiseen
  • kanelia tai kardemummaa mausteeksi

Kuori banaanit ja halkaise pitkittäin. Leivitä banaani puolikkaat kuorituilla hampunsiemenillä.
Laita paistinpannuun kookosöljyä, paista levitettyjä banaaneja keskilämmöllä, ripottele sokeria ja kanelia /kardemummaa mausteeksi. Käännä banaanit varovasti pannulla, etteivät ne halkea paistamisen yhteydessä. Paista rapean kullanruskeaksi, mutta älä polta niitä.

Kaakaokastike:
Tämän voi tehdä etukäteen hyvissä ajoin. Ohjeesta riittää pariin käyttökertaan tai neljälle hengelle.

  • 1 dl vettä
  • 1 dl sokeria
  • 0,5 dl kaakaojauhetta
  • mausteeksi ripaus hamppurouhetta, vaniljasokeria tai chiliä. ( Aikuiseen makuun tilkka rommia sopii myös hyvin)

Keitä aineksia miedolla lämmöllä, välillä sekoitellen vispilällä, niin että kastike tiivistyy kunnes vesi haihtuu, kaakaojauhe kypsyy ja kastikkeesta tulee kevyen siirappimainen. N 15 - 20 minuuttia riittää.

Tarjoa Hamppubanskut lämpimänä suoraan pannusta, kaada päälle lämmintä kaakaokastiketta ja lisää makusi mukaan mielijäätelöäsi. Vegaaninen mustaherukkajäätelö sopii mainiosti!


leave a comment