Cacio e Pepe e Canepa! Roomalainen klassikko pasta hampulla

Cacio e Pepe e Canepa! Roomalainen klassikko pasta hampulla
Lohturuokaa!
Näinä aikoina kun tulee lunta tupaan ja korona kurittaa, on erityisen hyvä syy syödä hyvin. Ja katsella vaikka vanhoja matkamuistoja Italiasta.
Cacio e Pepe. Roomalainen klassikko pasta. Se on hyvin yksinkertainen ja nopea valmistaa. Lisäämme siihen nyt vain kuorittuja hampunsiemeniä. Siten tämä annos voitaneenkin nimetä Cacio e Pepe e Canepa!
Tähän ruokaan tulee vain pastaa, yleisimmin spagettia. Pastan keitinlientä, paahdettua mustapippuria ja reilusti Pecorinojuustoa. Joissakin resepteissä on myös oliiviöljyä tai voita.
Kuvateksteissä ohjeet. Lasi punaviiniä kylkeen ja uni tulee aika nopeasti!
Cacio e Pepe on hyvin yksinkertainen ja nopea valmistaa:

Kahdelle:
* 200 g spagettia
* 150 g Pecorinojuustoa raastettuna
* 2 - 3 rkl mustapippurirouhetta
* 2 kauhallista spagetin keitinlientä
* tippa oliiviöljyä tai 25 g voita
* Kuorittuja hampunsiemeniä n puoli desiä

Sillä aikaa kun spagetti kiehuu, paahda rouhittua mustapippuria pannussa öljyssä tai voissa.
Lisää hampunsiemeniä ja paahda kevyesti, älä polta niitä.

Kaada kauhallinen kuumaa spagetin keitinlientä pannuun. Kaada toinen kauhallinen lientä juuston sekaan ja sekoita.

Sekoita spagetti liemeen ja sekoittele juustoseos mukaan. Pastakattila tai vokkipannu on paras tähän, sekoitteluun pihdit.
Anna tekeytyä hetki, niin kauan että neste imeytyy pastaan sopivasti.

Maista suola ja lisää tarvittaessa. Tarjoile heti. 
Juustoa tulee olla reilusti.
Raasta Pecorinojuusto valmiiksi käden ulottuville.
Voit lisätä halutessasi vaikkapa kirsikkatomaattia ja avokadoa! 

leave a comment